Klanten geven Shave'm een 9,5

9.5
Klanten geven Shave'm een 9,5

9.5

Probeer nu, honderden tevreden klanten gingen je voor

Klanten geven Shave'm een 9,5

9.5
Shave'm Logo

De evolutie van het scheermes

Zoals alles in onze wereld staat de ontwikkeling van de scheermesjes niet stil.

Vergelijk het met bijvoorbeeld het vervoer van punt A naar punt B. In de tijd van de over behaarde Neanderthalers werden alle afstanden te voet afgelegd. Dat kunnen wij ons nu niet meer voorstellen, dat geld overigens ook over dat over behaarde, want daar hebben wij een hele evolutie aan scheermesjes aan te danken.

Het scheren van ongewenst of te lang haar stamt al af vanaf 30.000 voor Christus. Hoe we dat weten? Dat is zoals onze hele geschiedenis terug te leiden naar oude muur tekeningen en voorwerpen die gevonden zijn. Echter hadden ze toen nog geen 5 blads scheermes met trimmer op de bovenkant. Nee, dat waren pas echte mannen in die tijd. Ze gebruikte toen haaientanden en andere scherpe voorwerpen waarmee ze tot bloedens toe de beharing verwijderde, met de nodige scheer irritatie tot gevolg. We kunnen dat scheren noemen, ik weet er zo even geen andere vakterm aan vast te hangen. 

Het scheren is gelukkig veranderd en vanaf 1847 kwam er pas echt schot in de zaak en werd het eerste ouderwetse krabbertje ontwikkeld. Hiermee kwam de evolutie van het scheermes pas echt van de grond. Dit krabbertje werd doorontwikkeld waardoor er een vervangbaar scheermesje in kwam die ook veiliger was in het gebruik. Deze had het grote voordeel dat zelfs een puber zich kon scheren zonder zijn halsslagader door te snijden. 

Om het scheren nog veiliger en toegankelijker te maken voor de grootste menigte mensen, werd het cassette scheermesje ontwikkeld in de jaren 60. Dit was een simpel 1 blads model met een herbruikbaar handvat. 

De cassette scheermesjes werden ontzettend populair waardoor deze ontwikkeld werd van 1 enkel blads scheermes naar de hedendaagse variant, zoals ons eigen 5 blads scheermes met trimmer. Deze is niet alleen geschikt voor mannen maar juist ook voor vrouwen. Of we in de aankomende 100 jaar nog zo’n grote revolutie meemaken als de afgelopen 100 jaar valt nog te bezien. Het grote voordeel van deze tijd is dat je scheermesjes thuisbezorgd worden voor een scherpe prijs.

Maar momenteel zijn wij ervan overtuigd dat wij gewoon een erg goed scheermes hebben ontwikkeld die nog tientallen jaren lang mee kan. De mesjes dien je wel te vervangen want die worden toch bot en dat scheert niet zo lekker. 

Probeer ons hedendaagse scheermes voor slechts € 3,95 voor een super glad resultaat. 

scheermes